sâmbătă, 25 aprilie 2009

Din cuizinul meu:)



salata verde provine din Egipt, unde a fost cultivata pentru prima oara acum mai bine de 3 000 de ani, pentru ca apoi sa fie preluata de greci si de romani si sa se raspandeasca in toata Europa.
treaba lor unde se raspandeste... cert este ca, daca in traditiile culinare occidentale sau extrem orientale intalnim si alte verdeturi, cum ar fi andivele sau anghinarea, care au acest gust, la noi, salata este singurul elixir amar cu efecte detoxifiante, consumat pe scara larga...si se poate consuma in fel si'n forma...fiecare dupa cum doreste

Marguzta dupa ce a luat la mana frunza de frunza si a spalat-o, iaca si niste Ai curatat, spalt si taiat.

care le-am dinstuit in oloi,..dar numa o tira sa nu se arda, dupa care am turnat salata

e ea multa la prima vedere, dar o data si salata dinstuita bine

ica ce s-a adunat.... a lasat apa,,, iar tu o lasi sa fiarba....
intre timp.... pui de o tocanitza din coaste de miel......

apoi la salata pui apa cam cata zama vrei sa ai si fierbi bine de tot......partea de sus a frunzei, daca e moale poti stige focul si incepi sa dai gust salatei cu...otet,sare si juma de kila de smantana.

acu ca tocanitza e gata...la fel si salata.... si ciorba de burta...ca maine e mai buna ca azi

ce crezi ca urmeaza????
ai ghicit ..o mamaliga d'aia de s-o tai cu ata.
apoi cand te pui la masa incearca sa intinzi mamaliga in tocana si sa iei o lingura din salata care ti-ai pus-o in farfurie
no io va zic pofta sa aveti si.....

Un comentariu:

Anonim spunea...

Arata foarte bine dar sunt o bomba de calorii,ar trebui sa uitam de retetele acestea si sa mancam mai sanatos!