vineri, 25 aprilie 2008

Cu foarte multi ani


in urma, o pasare frumoasa si-a facut cuib intr-un copac. pasarea avea penele in culorile curcubeului iar glasul era atat de frumos, incat si vantul se oprea din loc s-o asculte......nimeni nu stia sa spuna de unde a aparut , dar toate vietuitoarele o iubeau.
Dar intr-o zi geroasa de iarna, trilurile ei au amuţit, pasarea zacea ranita langa trunchiul copacului, si iarasi nimeni nu stia ce s-a intimplat...atunci padurea , a cerut ajutor zeitei Ostava, zeita Lunii.
Pentru a o salva de la moarte, zeita transformat pasarea in iepuras, dar i-a lasat puterea de a face oua........asa se face ca primavara toate vieţuitoarele aduse zeitei flori, crengute, mugurasi, iar iepurasul ii aduse un cos plin cu oua colorate in culorile curcubeului.
Si astazi iepurasul cel fermecat vopseste oua in culorile curcubeului in ajun de pasti
In unele tari, ouale se ascund in gradina sau in casa pentru a fi cautate de copii cuminti,carora iepurasul le aduce si alte daruri (jucarii, carti, dulciuri). stiti voi,cine sunt ajutoarele iepurasului? ati ghicit...buburuzele

Se spune ca Iepurasul are o caleasca de clestar trasa de 12 randunele, care il poarta ca gandul in toata lumea si ca Iepurasul se transforma in noaptea de Inviere in pasarea fermecata care a fost candva......ai dupa ce imparte toate cadourile de Pasti, pasarea fermecata se da de trei ori peste cap si se transforma in iepuras si se intoarce bucuros la casuta lui salutand cu bucurie “HRISTOS A INVIAT !”.
Toti ii raspund: “ADEVARAT A INVIAT”.
The image “http://i235.photobucket.com/albums/ee102/Margareta_photo/60292447r60292448_dDbJWAoUTLWDi4Gg4.gif” cannot be displayed, because it contains errors.

Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate,belsug si bucurii,iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spirituale si sa va insoteasca pasii pe drumul vietii.
Multa sanatate si Pastele sa va gaseasca alaturi de cei dragi voua.

Niciun comentariu: