sâmbătă, 19 aprilie 2008

Duminica Floriilor


Duminica Floriilor magnify
sau Floriile se sarbatoreste in ultima duminica dinaintea Pastelui. Ea serbeaza sfarsitul postului dar si reinvierea naturii.
De Florii, oamenii merg la biserica pentru a sfinti crengute de salcie pe care le pun la geamuri, la usi sau la porti. In unele parti ale tarii, locuitorii de la sate se incing cu ramurile de salcie peste mijloc. Credinta spune ca acest ritual ii apara de boli si ii face mai robusti, de asemenea, apara casa de rele si o protejeaza de evenimente neplacute. In Duminica Floriilor, gospodinele merg la biserica si curata mormintele stramosilor, agatand de cruci ramurele de salcie.
In unele zone, fetele pun in noaptea de Florii busuioc sub perna, spre a deveni mai frumoase si mai sanatoase, mai dorite de carte flacai, pentru a se putea marita in acel an. In Muntenia, oamenii nu se spala pe cap deoarece exista crezul ca daca faci asta in Duminica Floriilor, in care toti pomii infloresc, vei albi precum coroanele albe ale copacilor.


The image “http://images.superfelicitari.ro/images/felicitari/paste/753.JPG” cannot be displayed, because it contains errors.
Nu-mi ramane decat sa urez
tuturor celor ce poarta nume de floare
La multi ani!!!!

6 comentarii:

Tunde spunea...

Marga ... azi dimineata ma gandeam pe cine cunosc eu cu nume de floare ... tu ai fost prima care mi-a venit in minte ... iti doresc La Multi Ani si tot binele de pe lumea asta, numai fericire si bucurii alaturi de cei 2 baieti pe care ii iubesti ...puszi

andrei spunea...

da... e nume de floare.... ce vaca sunt? nu ma gandisem... la multi ani draga margutza >:D< si sa ai o o duminica vesela >:D<

Margareta spunea...

Tunde ca de obicei atenta cu mine te sarut. Muahhhh.

Margareta spunea...

urarile de la tine chiar ma bucura. pup cu drag si sa zi si tu o duminica super faina:)

Anonim spunea...

La multi ani, Marguta! Nu e chiar asa de greu nici pe Blogger, nuÉ (tastatura-i setata pentru alte limbi, n-am semnul intrebarii...)

Anonim spunea...

bunaziua si aici