joi, 26 februarie 2009

pofta s'aveti !ca papa este:D

ca urmare si pentru a asigura o alimentatie cat mai variata ( asta e pentru cucerirea lu' husbandu) am sapat adanc in congelator unde stiam ca tre'sa fie ceva piept de pui. aici convietuiesc impreuna cam tot ce inseamna salata de carne.
si dupa ce mi-au inghetat degetele , si dupa ce ultima unghie mai maricica si-a dat duhul am rextras pieptutele care dupa ce ca erau doar doo ,erau si mititele.( ce sa frigi, ce sa mananci??
neavand pe cin'sa rog sa stea cu Binladen( ca husbandu e si azi la munci) lam rugat pe el (pe Binladen) sa aibe grija de el pana mami vine de la alimentara. si dipa ce m-a asigurat ca totul o sa fie ok am pornit masina si totul a durat cam 20 de minunte.asta pen'sa vanzatoarea inca mai motaia. o data trezita de vocea mea. s-a pus in miscare si...hai acasa....la bucatareala


deci am pregatit cele necesare....pieptul bine,bine ciocanit,sarat si piperat. dupa care am pus cascaval, l-am impaturit si trecem la urmatoarea bucatica.

in ulei le frigem pe toate partile frumusel....merge nu???

de pireu nu va mai spun nimic fiindcadeoarecesipen'ca asta se asorteaza .....insa fara acest sos alb jur ca nu are nici o valoare. acum daca ai doo sortimente in casa ,,,, intai si'ntai gusti... apoi in smatamna adaugi un pic de sare, piper si mustar ..mai gusti din vin , ca intre timp ai uitat ce gust are ...apoi torni juma de pahar.

e!!!! v-am convins????? nu va e foame????

miercuri, 25 februarie 2009

Nu sti ce sa faci de mancare????

nimic mai simplu daca ai in casa, un morcov, un patrunjel,o bucata de telina ragacina, un cartof, o juma de ceputza, niste laste mai late...si un belitor de zarzavaturi

ok. ai taiat morcovul,patrunjelul(radacina) si idem telina+ juma din ceapa aia ca tot era cam mare,

ailalta jumate o pui la calit in oloi,vezi sa nu o pargalesti prea tare

acum o iei de pe foc si dai drumul la o ploitza de boia ... de ce o iei de pe foc??? sa nu se amareasca.
no amu pui deoparte siiiiiiii....oala a'nceput sa bolboroseasca....semn ca-si cheama prietenii la o hora'n oala acum ca totul e sub acoperire.....ai si tu timp de'o si o (tigara) dar nu prea mult ca este chemat si cartoful care a crapat in 6 de ciuda ca el intra mai tarziu......la fel si laţatele de laste care zburda de bucurie cand apare si ceapa pargalita cu boia..... o lingura de vegeta v-a face deliciul hulpavilor mei cand or ajunge acasa

ziceam mai devreme ca am timp de'o ......cand m-am aplecat la sertarul semiluna sa caut ceva..... dau de......

numai bine ca am compot de piersici.
asa ca rastorn plicul intr-un bol, arunc un ou,un pic de vanilie,apa....apa si in oala sa fiarba..... siiiiiiii

galustele cu piersici ...cu siguranta vor fi pe placul lui Binladen
si uite'asa am scos si papica de azi

luni, 23 februarie 2009

Leapsa

Daca am primit-o, tre s-o si iau nu??? ca asa e frumos.....deci, tre' sa alegem a sasea poza din cel mai nou dosar foto si sa o publicam pe blog, dupa care dam mai departe altor sase prietene, anuntandu-le pe blogul lor.... acum, cum pagina mea nu prea e vizitata, o pasez cui vrea s-o ia...pe madam Leapsa:)
deci bagam a sasea poza
iesplicatie:)))) duminica dimineata , inainte de micul dejun.

duminică, 22 februarie 2009

Caffe frappe sau pur si simplu cafea:)


orice as face nu pot fara cafea si tigara,obicei rau,stiu dar o savurez de dimineata si m-am obisnuit ......vreti si voi????

The image “http://seekirchen.blogs.com/photos/finikounda/ausfluege10.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.cartron.fr/images/cocktails/cok_caffrap.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
si mi-am propus pt. azi, sa plec la cumparaturi pt. ca in frigider am strins destul frig
lista e destul de lunga(de cumparaturi)
ulei
faina
sare(despre asta spun batrinii, ca atunci cand se termina casa e saraca)ei. sunt sarac dar o duc bine
orez(olv )eu si pe asta
banane
cafea
margarina
gem(de dude)
iaurturi....etc.
dar pina plec mai bem o cafea>

sâmbătă, 21 februarie 2009

Carpaggio....facut de mine:D

n-am confundat sticla de Wiski dar am uitat ca in ea e tuica de oltenia:P totusi m-am oprit la Martini,ceilalti care cum.
n-am ratat nimic din ce era pe masa
nu mi-a cazut nimic pe jos -si nici pe sus- din mana,
ba chiar am fost de invidiatam-am descurcat deci bine ieri - asa se descurca persoanele perfecte de obicei, va spun eu, din proprie experienta - daca nu stiti asta

si totusi ma opresc pentru o clipa la Carpaggio facut cu manuta mea

tot ce se vede in tava necesita 48 de ore de odihna la frigider.

dar e sanatos,nu contine colesterol, iar coriandrul sarea,piperul,salata chinezeasca stropita cu ulei de masline si zama de lamaie alaturi de o branzica Brie......eu una o consider una din aperitivele selecte ale sezonuluie drept ca merge alaturi si branza cu mucegai....

vineri, 20 februarie 2009

Rulada de spanac

cand vrei sa-ti impresonezi musafirii sau chiar pe husband si de ce nu si pe tine personal, iaca te apuci sa faci platouri cu diferite anumite......
si din branzeturile care erau in frigi+somon fume+ ce am mai si cumparat am inceput cam asa:
am pus cam 20 cacarezde de spanac cu 3... oo,pe care le-am zapacit bine in malaxorul meu
(mixerul tau siiiii.......... buton... acum adauga la toata treaba aia si 150gr, de faina.
booooooooooon..... daca ai hartie d'aia sti tu de care pui in tava. daca nu
tapetezi frumusel cu faina. si torni maglavaisul ala pe care apoi il dai la cuptor pentru cca. 10-15 minute...depinde de cuptor.
intre timp , branzeturile le freci intre ele. si tai un ardei rosi si carnos, o rosie mare. le tai cubuletze. amesteci bine cu o tara de oloi si pui in frigider... scoti d;acolo din frigider sticla cu vin si tragi o gura dar o pui n-apoi ca tarta ta de spanace e gata......
ia acum ia un prosop. umezeste-l si toarna minunea aia pe el.... ruleaza-l in prosop si lasa-l la racit....
acum poti sta jos sa fumezi o tigara + o cafea...
hai!!!! gata!!!! .... desfa usurel chestia aia din prosop. si unge toata suprafata cu acea branza ..pune bucatile de somon si ruleaza..... e gata???? no lasa-l sa mai stea la frigider .dupa ce incepi sa-l tai, da'i forma care iti plate platoulu tau:)
ce branza poti folosi???? eu am incercat destul de multe tipuri, dar am pus si branza rasa... aaaaa si in ultima portie alaturi de ardeiul gras si rosiile taiate cubulete, am taiat tot cubulete si castravete verde.....
succes:)

miercuri, 18 februarie 2009

February 19, 2009


February 19, 2009 magnify
eh:D a mai trecut un an:P si ce daca??? sufletul e la fel de tanar...mintea tot pe bigudiuri si capotul tot pe dos( pt. schimbarea vremurilor) si papucii tot rupti:))))))


The image “http://www.cappuccino-connection.com/images/home/drinks.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://farm1.static.flickr.com/154/395339518_f800271564_m.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

marți, 17 februarie 2009

Sushi(tura) romaneasca

pentru mon stomacel, am facut o....sushi(tura) romaneasca)))))))))hihihihi
si dupa ce m-am uita io indelung de mult la piptul de pui am zis :..Halt!! cateva bucati sunt ale mele... asa ca orezul fiind mancarea de baza la chineji impanat cu somon ,wasabi,sashimi ( un sos de soia)...ma rog e treaba lor si nu ma bag.... io am facut un fel de adunare generala....orez,ceapa,morcov,ardei,and ce se mai poate.....
si pen'ca io nu am ,alge (sushi maki), sau cum io zice, am infofolit toata adunarea in piept de chicken.
no sigur ca am turnat o tira de soia ca doara am si io in casa, apoi un pic de sos remulat s-o fac mai gustoasa si cum e si firesc kecsap... e o minunatie.....si nu ingrasa acu sigur ca pita la mine lispeste din menu.